جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۱۵ طرح جدید پتروشیمی در آستانه بهره برداری



۱۵ طرح جدید پتروشیمی در آستانه بهره برداری

معاون وزیر نفت گفت: در سال جاری ۲۰ طرح بزرگ در صنعت پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد که ۵ طرح افتتاح شده و ۱۵ طرح دیگر هم به زودی به بهره برداری می‌رسند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز در نشست خبری گفت: نمایشگاه ایران پلاست یکی از مهمترین رویدادهای منطقه‌ای به شمار می‌آید. استقبال از این نمایشگاه امسال از سالهای گذشته بهتر بود و شرکت‌های خارجی حضور پررنگی داشتند حتی به دلیل محدودیت مکانی برخی از آنها امکان حضور پیدا نکردند.

شاهمیرزایی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در آستانه ۶۶ سالگی است، افزود: در سال جاری ۲۰ طرح بزرگ در صنعت پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد که ۵ طرح افتتاح شده و ۱۵ طرح دیگر هم به زودی به بهره برداری می‌رسند. از این تعداد ۷ طرح تاکنون افتتاح شده و مابقی نیز تا پایان سال افتتاح می‌شود و ظرفیت این صنعت تا پایان سال از مرز ۱۰۰ میلیون تن می‌گذرد.

وی ادامه داد: اولویت شرکت‌های ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران باید تأمین خوراک صنعت پتروشیمی باشد. البته در فصل سرما، تأمین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد.

به گفته شاهمیرزایی، یکی از مهمترین رویکردهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید بر توسعه و پیشرفت فناوری‌های پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت خاطر نشان کرد: اعلام کردیم در کمتر از ۴ سال تمام ۹۹ درصد کاتالیست ها داخلی سازی می‌شود که این مسأله فائق آمدن بر یک عقب ماندگی ۱۱۳ ساله بود و در کمتر از سه سال بومی سازی این محصولات بومی سازی شد و ۸۷ درصد کالاهای پتروشیمی داخلی سازی شده است.

شاهمیرزایی ادامه داد: یکی از طرح‌های در دست بهره برداری تا پایان امسال طرح جمع آوری گازهای همراه است همچنین بخش اول طرح‌های تکمیل زنجیره به بهره برداری می‌رسد.

وی طرح‌هایی همچون واحدهای پتروشیمی بوشهر، طرح‌های ایلام و سنقر، منطقه ویژه ماهشهر، عسلویه و بندر امام را از جمله طرح‌های در دست بهره برداری در سال جاری برشمرد و افزود: برای اولین بار در منطقه مکران نیز شاهد افتتاح طرح پتروشیمی خواهیم بود.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ما راه بدون برگشتی را آغاز کرده ایم، گفت: امسال بالاترین میزان افتتاح و راه اندازی طول تاریخ پتروشیمی را تجربه خواهیم کرد.

وی افزود: در ۴ ماه ابتدای امسال ۷ طرح در راستای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده به بهره برداری رسید؛ امسال شاهکار پتروشیمی به ثمر می‌رسد؛ به عنوان نمونه طرح‌های غذایی و دارویی و طرح‌های تکمیل و پر کردن فاصله عرضه و تقاضا در بخش پروپیلن تا پایان سال به مرحله تولید پایدار می‌رسد.

معاون وزیر نفت بر لزوم تأمین و در اولویت بودن خوراک واحدهای پتروشیمی به عنوان نماد ارزش آفرین از سوی شرکت نفت، گاز و پالایش و پخش تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین راهبردها در صنعت پتروشیمی به ویژه در ۳ سال گذشته تکیه بر پیشرفت سریع در حوزه فناوری‌های مورد نیاز بوده است.

وی افزود: طبق برنامه ۴ ساله بنا داریم ساخت بار اول برخی تجهیزات وارداتی انجام شود و به بومی سازی و خودکفایی صددرصدی در حوزه کالا و تجهیزات بخصوص محصولات هایتک برسیم.

شاهمیرزایی به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش در مناطق مکران، لامرد، انرژی‌بر پارسیان، دیر و طرح توسعه ماهشهر اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود نخستین فاز از طرح‌های منطقه پتروشیمی مکران امسال به بهره‌برداری برسد.

وی مهم‌ترین عارضه واحدهای تکمیلی و پایین‌دستی را تأمین سرمایه و نقدینگی در گردش برشمرد و اعلام کرد: راهبرد عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی این مشکل را رفع کرد و سبب افزایش تولید و توسعه در صنایع تکمیلی شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر توجه ویژه این صنعت به مؤلفه‌های زیست‌محیطی و حفاظت از سرمایه‌های بین نسلی تأکید کرد و ادامه داد: صنعت پتروشیمی با قبول مسئولیت، اجرای طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل در شرق و غرب کارون را در دست دارد تا از سوزاندن منابع ارزشمند و آلودگی محیط‌زیست جلوگیری شود. برآورد می‌شود که همه گازهای مشعل تا سه سال آینده جمع‌آوری شوند.

به گفته شاهمیرزایی، همسو با رونمایی از سند جامع تکمیل زنجیره ارزش که پارسال از آن رونمایی شد، سند برنامه راهبردی توسعه صنعت پتروشیمی برای ۵۰ سال آینده نیز تهیه شده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر همکاری ایران و روسیه در صنعت پتروشیمی، بیان کرد: برای رقم‌زدن آینده‌ای پایدار برای ایران باید با بازارهای جهانی همکاری لازم را داشته باشیم، ازاین‌رو صنعت پتروشیمی نیز رابطه راهبردی با فدراسیون روسیه دارد و این روند در حال گسترش است.



منبع : مهر نیوز

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبانی کیانا انرژی آماده پاسخگویی به شما می باشد. لطفا پیام خود را بنویسید و بر روی دکمه ارسال کلیلک کنید.
👋 پشتیبانی آنلاین از طریق واتساپ.